TEKİRDAĞ / ÇORLU - Emlak Konut Ergene Vadisi İlkokulu

Ekm

Eyl

Türk Böbrek Vakfının 19-25 Eylül "Dünya Şeker Tüketimine Dikkat Haftası" için hazırlamış olduğu manifesto ve görseller ekte sunulmuştur.

Eyl

Okulumuza yeni başlayan anasınıfı ve 1. sınıf  öğrenci velilerine yönelik Okul Rehberlik Birimi tarafından uyum eğitimleri verilmiştir.

Eğitimler ;

7 Eylül Perşembe günü 1/A 1/B 1/C sınıf velilerine saat 9:30'da, 1/D 1/E 1/F 1/G sınıf velilerine saat 10:30'da

8 Eylül Cuma Günü Anasınıfı A,B,C,D sınıf velilerine saat 10:00'da verilmiştir. Toplam 122 veli katılım sağlamıştır. Hazırlanan Veli bülteni de velilerimizle paylaşılmıştır.

Katılım sağlayan velilerimize teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuz 2/C sınıfı öğretmeni Ömür BARIŞ ve öğrencilerinin 8 ülke ve 13 ortak ile yürüttükleri "ASKING KIDS" e-Twinning Projesi, Hacettepe Üniversitesinden  Doç. Dr. Yalçın YALAKİ ile "SORGULAMAYA DAYALI ÖĞRENME VE STEM" konulu çevrimiçi toplantı ile başladı.

Sorgulamaya Dayalı Öğrenme ile öğrencler, günlük yaşam ve bilim konuları arasında araştırarak ve sorgulayarak bağlantılar kuracaklar. Karşılaşılan sorunları çözmek için bilimsel yöntemleri kullanarak dünyaya bir bilim insanı olarak bakmaya çalışacaklar.

Doğaya ve yakın çevresindeki olaylara karşı ilgi ve merak duygusu uyandırmayı amaçlayan projede çocuklar,  birlikte çalışma, kendini ifade edebilme ve teknoloji kullanım becerisi de kazanacaklar.

Velilerin de desteklediği projede çocuklar, eğlenerek öğrenmenin  mutluluğunu yaşayacaklar.

Ekm

Sınıf Rehberlik Planları Hazırlanarak Öğretmenlere Teslim Edilmiştir. Planlarda yer alan Etkinliklere bu bağlantılar aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 5 Ekim tarihinde yayımlanan sınıf rehberlik etkinliklerinin 2. cildinde yer alan haftalardaki kazanımlar ile 2021-2022 eğitim öğretim yılında yayımlanan sınıf rehberlik etkinliklerinin (1. Cilt)kazanımları aynıdır.

Ancak 1. ciltte yer alan etkinlikleri geçen yıl kullandıkları için bu yıl 2. ciltte yer alan etkinlikleri kullanmaları daha verimli olacaktır.