Nis

2-E sınıfının bu projesi, öğrencilere kendi yaratıcı hikayelerini yazma sürecini deneyimleme fırsatı sunarak okuma alışkanlığı kazandırmak, yaratıcılıklarını geliştirmek ve düşüncelerini yazı diline aktarabilme yeteneklerini artırmak amacını taşımaktadır.

Mrt

3A SINIFI ÖĞRENCİLERİ HAZIRLADIKLARI HOLOGRAM İLE SES VE IŞIĞI 3D GÖRÜNTÜLEMENİN KEYFİNE VARDILAR.

EKTİKLERİ ÇEŞİTLİ BİTKİ TOHUMLARI İLEBİTKİLERİN YAŞAM DÖNGÜLERİNİ GÖZLEMLEME FIRSATI BULACAKLAR.

Şbt

Okulumuz Harezmi ekibi bu yıl  "Atma,Değer Kat! " sloganı ile atıkların değerlendirmesine yönelik çalışmalar yürütmekte olup, Şubat ayı içinde atıklar konusunda araştırmalar yaparak bilgiler edinmiş ve bu bilgileri matematik problemleri içine entegre ederek farklı ve özgün matematik sorularının çözümlemesini yapmışlardır.Öğrencilerin bu etkinlikle atıklar hakkında bilgi edinmelerinin yanı sıra, matematiksel kazanımları tekrar etmelerine de imkan tanınmış oldu.Aynı zamanda problemlerin çözümlenmesi sonucu ortaya çıkan şifrelerle de özgün olarak hazırlanan afişin renklendirilmesine katkı sundular..Bu çalışma ile , disiplinler arası kazanımların birbiriyle ilişkilendirilip hayata dönüştürülmesi sağlandı.

Şbt

Harezmi ekibi bu yıl  "Atma Değer Kat " sloganı ile atıkların değerlendirmesine yönelik çalışmalar yürütmekte olup, Şubat ayı içinde atık cam kavanozların etrafı  atık iplerle  belirli algoritmik düğüm yöntemi ile ördüler Yaptıkları fenerlerin içlerine mum koyarak aydınlattılar.Öğrenciler bu proje  ile atıkları değerlendirmeninn yanı sıra enerji tasarrufu farkındalığını geliştirdiler.Bu çalışma ile , disiplinler arası kazanımların birbiriyle ilişkilendirilip hayata dönüştürülmesi sağlandı.

Şbt

Okul Rehberlik Birimi tarafından öğrencilerimizle Bilinçli ve Güvenli İnternet Kullanımı konusunda eğlenceli ve öğretici çalışma yapıldı. Bilgilendirici ders etkiniliğinden sonra sınıflarda güvenli internet kullanımı ile ilgili afiş hazırlanarak okul panosunda tüm öğrencilerin farkındalığını arttırmak için sergilendi.

Şbt

"No Water,No Life" 2-A sınıfı olarak,  uluslararası eTwinning  projesinde suyun önemini ve kullanım şekilleri ile ilgili farkındalık yaratmak amacıyla başlattıkları proje etkinlikleriyle devam etmektedir.

Suyun bir hayat kaynağı olduğunu ve ona sahip çıkmaları gerektiğini, suyun olmadığı yerde yaşamında olamayacağını kavrayacakları güzel bir proje çalışması yürütecek olan öğretmenlerimiz Türkiye'den ve farklı ülkelerden yabancı ortakların da olduğu öğretmen ve öğrencilerle projeyi yürütmektedir.

Çocuklar çok küçük yaşlardan itibaren suyun öneminin

farkında olmalıdır.

Yaşamın vazgeçilemeyen maddelerinden biri olan suyun gelecek nesillere aktarılması gerektiği gibi, içinde bulunduğumuz döneminde en önemli konularından hatta sorunlarından biridir.

Değerli Öğretmenlerimiz ve Velilerimiz,

Rehberlik Hizmetleri Çalışma Programında Genel Hedef olarak yer alan Psikolojik Sağlamlık konusuyla ilgili broşür içeriklerine altta bulunan linklerden ulaşabilirsiniz.

Ara

Çocuk Hakları ve İnsan Hakları ile ilgili içerikler için aşağıdaki bağlantıları açabilirsiniz.

Değerli velilerimiz,

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birimi yıllık çalışma planımızda bulunan özel hedefimiz SINIR KOYMA ile ilgili veli broşürümüzü inceleyebilirsiniz.

Değerli öğretmenlerimiz,

Rehberlik ve Psikolojik Danışma yıllık çalışma planımızın özel hedefi olan Sınır Koyma ile iligili öğretmen içeriklerimize linklerden ulaşabilirsiniz.

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI OKULUMUZDA BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI.

Eyl

Türk Böbrek Vakfının 19-25 Eylül "Dünya Şeker Tüketimine Dikkat Haftası" için hazırlamış olduğu manifesto ve görseller ekte sunulmuştur.

Eyl